Berda Hírek 2021. 4. szám

Változik a szelektív hulladékgyűjtés

Tisztelt Tulajdonosok!

Január 1-jétől az FKF szelektív hulladékgyűjtési rendszerében az italos kartondoboz, mint a Tetrapak, átkerül a sárga fedelű tartályokba. A kék fedelű tartályokban ezen túl csak és kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető – közölte a szervezet az MTI-vel.

Az új csoportosítási rendszer a különböző anyagok rétegeiből álló italoskartonok gyűjtését érinti: egyes tejtermékek, gyümölcslevek dobozait ezentúl nem a papírral a kék fedelű, hanem a sárga fedelű tartályban, a kevert csomagolási hulladékokkal együtt kell gyűjteni.

Ezt a változtatást annak érdekében vezeti be a társaság, hogy a kék fedelű tartályokba kizárólag tisztán papírhulladék kerüljön, így – várhatóan – annak további válogatására a jövőben már nem lesz szükség – tették hozzá.

Az FKF azt kéri, hogy január 1-jétől a kék fedelű tartályokba kizárólag tiszta papírhulladékot (például újságot, hullámpapírt, csomagolópapírt vagy összelapított kartondobozt) helyezzenek.

A sárga fedelű tartályokba pedig kevert csomagolási hulladékot (például műanyag és fém csomagolási hulladékot, összelapított italos kartondobozt, PET-palackot és fém italosdobozt vagy műanyagzacskót) helyezzenek.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a gyűjtőtartályok fedelét mindig csukják le, hogy ne fújja ki a szél, illetve eső esetén nem ázzon el a papír.

Budapest, 2021. december 28.

Czakó Péter

elnök