Berda Hírek 2014. 11. szám

Lakossági pályázat hűtő-fagyasztógépre

Tisztelt Tulajdonosok!
 

Lakossági pályázat hűtő-fagyasztógépre

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatója szerint 2014. szeptember utolsó hetében új energiahatékonysági pályázatokat tesznek közzé "Az otthon melege" című program keretében.

Jelenleg a Tulajdonosokat érintő pályázat meghirdetési időpontja és az elnyerhető támogatása:

  • 2014. szeptember 25. - régi típusú háztartási nagygépek (hűtők és fagyasztók) cseréjére, nyugdíjasok és nagycsaládosok számára. A háztartási nagygépek vásárlására megítélhető támogatás A+ energiaosztályú készülékek esetén maximum 25 ezer forint, A++ és A+++ kategóriájú gépek esetén maximum 35 ezer forint,
  •  

  •  
  •  

A pályázhat a lakás tulajdoni lapján szereplő tulajdonos, akinek regisztrálnia kell a www.magyarorszag.hu Kormányzati Portálon. Ezt a pályázat megjelenését követő 30 napon keresztül (tehát október 25-ig, illetve október 29-ig) teheti meg. A pályázatokat benyújtani a meghirdetéstől számított 30. naptári napot követően a pályázat lezárásáig, illetve a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet. A részletes pályázati dokumentáció az egyes hirdetmények megjelenését követően az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatkezelő szerv honlapján (www.emi.hu) érhető el.

A támogatás utófinanszírozású. A megítélt támogatásokról a pályázók támogatási okiratot kapnak, amellyel azonnal indítható a beruházás. A beruházást követő 3 év során a bármikor ellenőrizhetik a tulajdonosok otthonában a támogatás megfelelő elköltését.

Az eddig beszerzett információk szerint a panelépületek nyílászáróira később hirdetnek meg pályázatot.

A szövetkezet felajánlja segítségét a pályázatok dokumentumainak elkészítéséhez, beszerzéséhez, megbízható partnerek közvetítéséhez. Aki ezt igényli, telefonon, e-mailen vagy személyesen a szövetkezet irodájában jelezze, hogy mielőbb benyújtható legyen a pályázat, mivel a pályázatokat a beérkezés sorrendjében bírálják el.

Budapest, 2014. szeptember 22.

Igazgatóság