Berda Hírek 2014. 10. szám

A Főtáv szereptévesztése, hamis tájékoztatása

Tisztelt Tulajdonosok!
 

A Főtáv szereptévesztése, hamis tájékoztatása

Szeptember 7-én a Főtáv szórólapot dobáltatott a postaládákba, melyben a szokásos késői reakciójáról és szereptévesztéséről ad tanúbizonyságot.

Kéretlenül érdekvédelmi tevékenységet vállalt fel és hamis információkkal ekézte a szövetkezet vezetését ahelyett, hogy az évek óta húzódó fűtési problémát, az épületek beszabályozását elvégezné.

Tájékoztatóját úgy állítja be, mintha a tulajdonosok érdekeit képviselné, miközben csak a saját érdekeit képviseli, ahogy akkor is, amikor nem járult hozzá a szolgáltatási szerződés módosításához, valamint elintézte, hogy a Fővárosi Közgyűlés 2014. június 30-án megemelje a B tarifás hődíjat.

Figyelem! A szórólap hamis állításokat tartalmaz!

A szövetkezet nem tervezi a hőközpontok cseréjét. A szövetkezet tervezte, hogy kihasználja azt a 20 %-os árkülönbséget, melyet az árrendszer biztosított. Elhallgatja a Főtáv, hogy ezt megakadályozta, így megakadályozta azt is, hogy ebből az árkedvezményből a tulajdonosok részesüljenek.

Úgy állítja be, mintha a szövetkezet a hőközpont csere után nem a Főtávtól vásárolná a hőt.
Mindannyian tapasztaljuk, hogy hamis az állítás, hogy az üzemviteli megállapodás alapján biztosítja az elvárt fűtési és használati melegvíz hőmérsékletet.
A terv szerinti felújítási munkák után az el nem végzett, de várt és kívánt utólagos műszeres beszabályozás elmaradása miatt rengeteg az alulfűtött lakás.

A Főtáv nem a saját pénzéből, hanem az általunk megfizetett alapdíjból fedezi a hőközpontok kezelését, esetenkénti karbantartását és felújítását, és kevés kivétellel kezdi meg 4 órán belül a hibaelhárítást.

Ellentmond önmagának, amikor a 2. oldalon leírja, hogy milyen árat alkalmaz a hőközpont tulajdoni viszonyától függetlenül, majd a táblázat alatt közli, hogy saját tulajdonú hőközpont esetén nem vonatkozik a rezsicsökkentés. A táblázat a rezsicsökkentett díjat tartalmazza, melyből ránk csak az első sor vonatkozik.
A táblázatból az is kiszámítható, hogy ha a Főtáv mérné a lakások egyedi hőfogyasztását, akkor 1 gigajoule-ért (GJ) 805 Ft-tal, évente és szövetkezeti szinten 31 millió forinttal többet követelne. A fogyasztott hő lakásonkénti felosztására olyan el nem tűnő vállalkozással szerződtünk, mely korábban és jelenleg is a Főtáv alvállalkozója a hőmennyiségmérők felszerelésében.

Feltesszük a kérdést, hogy a Főtáv milyen felhatalmazással ad magának jogalkotói jogkört a rezsicsökkentés hatálya alá tartozó személyek meghatározására?

Budapest, 2014. szeptember 19.

Igazgatóság