Berda Hírek 2013. 4. szám

Házhoz jövő szelektív hulladékgyűjtés

Tisztelt Tulajdonosok!
 

Házhoz jövő szelektív hulladékgyűjtés

Az FKF Zrt. 2013. április 17-én, a gyűjtőtartályok kiszállításával megkezdi a fővárosban a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést. A szolgáltatás keretében a papírt KÉK, a műanyag és fém hulladékokat együtt SÁRGA fedelű tartályokban gyűjtik be.

Sárga fedelű tartály: Műanyag- és fémhulladék
Ez a tartály az üdítős- és ásványvizes PET palackok, kiöblített háztartási flakonok és azok lecsavart kupakjai (pl. samponos, habfürdős), háztartásban előforduló tiszta fóliák (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák), kimosott tejes-, joghurtos poharak gyűjtésére szolgál. Ebben helyezhetők el továbbá a különféle háztartási fémhulladékok (pl. evőeszközök) és fémdobozok (italos- és konzervdobozok). A fém- és műanyaghulladékok elkülönítése utólag, válogatóműben történik.
Kérjük, hogy a palackokat, fémdobozokat összelapítva helyezzék a tartályba! 

Kérjük, NE dobjanak bele: zsíros, olajos, háztartási vegyi anyaggal szennyezett (nem kimosott) flakont, margarinos dobozt, élelmiszer-maradványt tartalmazó műanyagot, hungarocellt, CD-lemezt, magnó- és videokazettát, egyéb műanyagnak ítélt hulladékot (pl. nejlonharisnya), mert újrahasznosításuk jelenleg nem megoldott! A fémdobozok esetében is fontos, hogy azok kiöblítve, tisztán kerüljenek a tartályba.

Kék fedelű tartály: Papír és italos kartondoboz
Ez a tartály újságok, folyóiratok, füzetek, könyvek, hullámpapírok, csomagolópapírok, kartondobozok, kiöblített italos kartondobozok (tejes-, gyümölcsleves doboz) gyűjtésére alkalmas. 
Kérjük, hogy a dobozokat összelapítva helyezzék a tartályba! 

Kérjük, NE dobjanak bele: élelmiszer-maradványokat és egyéb szennyeződéseket tartalmazó (pl. olaj, zsír, oldószer) papírokat, használt papír zsebkendőt, szalvétákat.

Budapest, 2013. április 2.

Czakó Péter
elnök