Berda Hírek 2013. 1. szám

A Főtáv tájékoztatás helyett…

Tisztelt Tulajdonosok!
 

A Főtáv tájékoztatás helyett…

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2012. augusztusában és decemberében megbeszéléseket folytattunk a Főtáv illetékes embereivel a fűtési szolgáltatás javítása érdekében. Kifogásoltuk a szolgáltatás minőségét (nem megfelelő hőmérsékletű fűtővíz) és különösen a strangok beszabályozását. A megbeszélések során ígéretet tettek a javításra, majd ebből visszakoztak. Legutóbb a 2012. december 12-én tartott tárgyaláson ígéretet tettek, hogy a fűtés Utólagos elszámolási számlával kapcsolatban tájékoztatják a berdás tulajdonosokat az adatok áramlásáról, a számlázásról. Ugyanis nehezményeztük, hogy érdemi információk helyett minden alkalommal azzal hárítják el az ügyfélszolgálatukról a tisztelt tulajdonosokat, hogy az "adatot a lakásszövetkezet szolgáltatta".

A további egyeztetéseken a Főtáv ismételten visszahátrált és a tájékoztatás helyett továbbra is a küldözgetést választja. Ping-pongozik tulajdonosainkkal. Kijelentette, hogy a tulajdonosainkat a weboldalunkra irányítja. Mivel nincs mindenkinek internet hozzáférése az alábbiakban ismertetjük, a tájékoztató szövegét:

A szövetkezet megbízásából a Techem Kft. évente 2 alkalommal (december 31-i értéket és a fűtési szezon végi értéket) kiolvassa a költségosztókból. A kiolvasott adatok felhasználásával a küldöttgyűlés határozata alapján a jogszabálynak (jelenleg: 104/2012. Korm. rendelet) megfelelve elkészíti az elszámolást. Az így számított értéket megküldi a szövetkezetnek. Az adatokat a szövetkezet továbbítja a Főtávnak az "Utólagos elszámoló számla" elkészítéséhez. Ez alapján a Főtáv havi bontású kimutatást készít, melyből a szövetkezeti aláírás és visszaküldés után készíti el a Főtáv az "Utólagos elszámoló számla"-t.

Budapest, 2013. január 14.
Czakó Péter
elnök